Sabtu, 28 November 2015

Penelitian Jelly Gamat Gold G

Dari hasil penyelidikan yang dijalankan oleh Prof Ridzwan Hashim Malaysia mencari FAKTOR PERTUMBUHAN SEL (CGF) dalam Gamat badan. Ini adalah penanam faktor / sel atau tisu peregenerasi. Gamat juga didapati hadir dalam semua asid amino yang konstituen, semua unsur-unsur mineral dan semua vitamin kecuali berdasarkan-G vitamin K. Jelly Gamat Gold Golden Gamat Stichopus variegatus di mana mempunyai kandungan yang sangat tinggi.

Gamat digunakan secara rutin untuk mengeluarkan jahitan wanita Malaysia selepas bersalin dan telah dilakukan oleh hampir semua wanita Malaysia dan berlangsung selama beratus-ratus tahun. Ada yang langsung membalurkan jus keputusan lendir Gamat untuk memburuk-burukkan bekas berkhatan (sunat) dalam usaha untuk cepat kering atau berlumur di luar luka kulit seperti luka-luka pembedahan atau kemalangan. Orang Melayu juga minum ekstrak Gamat campuran untuk menyembuhkan penyakit ini dalam apa-apa ulser perut, tumor, myoma, kanser, gout, kencing manis, tekanan darah tinggi dan sebagainya.

Jual jelly gamat gold g - Menurut Dr.Ir.M. Ahkam Subroto, M.App.Sc., Bioteknolog LIPI penyelidik, kandungan protein yang lebih tinggi dalam timun laut yang mencapai 86.8%, kedua diberikan kepada pesakit kencing manis. Bermain protein yang tinggi menjana semula sel-sel beta pankreas yang menghasilkan insulin. Oleh itu, peningkatan pengeluaran insulin. (Poster 441, Ogos 2006, halaman 109).

didukung http://sutoro.web.id/spare-part-mobil/2255

Tidak ada komentar:

Posting Komentar