Kamis, 03 Desember 2015

Khasiat dan Manfaat Jelly Gamat Gold G

Sea mempunyai banyak manfaat kesihatan. Walau bagaimanapun, malangnya kebanyakan tumbuh-tumbuhan dan haiwan laut tidak diketahui secara meluas untuk manfaat manusia. Walaupun terdapat banyak tumbuh-tumbuhan dan haiwan di laut yang memberi manfaat kepada kesihatan, salah satu daripadanya ialah Gamat / Timun / Gamat, salah satu yang telah dibuat dalam bentuk jeli dengan tanda dagangan Manfaat Jelly Gamat Gold G.

Jelly Gamat Gold-G adalah minuman kesihatan yang diperbuat daripada ekstrak Gamat / laut gamat dengan sejenis Golden Stichopus variegatus. Spesiec Golden Stichopus variegatus adalah satu-satunya jenis Gamat / Teripang yang mengandungi Gamapeptida di dalam badannya. Fungsi Gamapeptida sendiri mempunyai anti-radang (bengkak), analgesik (mengurangkan kesakitan), menjadikan luka lebih cepat pulih (sehingga 3x lebih cepat), mempercepatkan pertumbuhan sel-sel, dan sebagainya, jadi terdapat banyak Khasiat Jelly Gamat Gold G ini.

Tetapi selepas minum jeli gamat lebih kurang 6 X 1.5 sudu sehari, bersyukur kepada Tuhan di lengan sakit dan merasa tidak patah tulang dengan cepat menyambung semula ke terapi tulang patah pakar juga tertanya-tanya mengapa dalam satu bulan dapat dipulihkan dan saya boleh menyertai lawatan ke Jepun untuk minggu. Tangan saya dibebaskan dari alat sokongan dan boleh mengangkat beg pakaian dan barang-barang lain apabila cuaca di Jepun adalah agak sejuk, yang -5'c (musim sejuk).

Tidak ada komentar:

Posting Komentar